Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

De voorbereiding voor de organisatie van een fuif

Kiezen van een datum

Wat je al zeker nodig hebt is een datum waarop je de fuif wil organsiren. Het heeft geen zin om een datum te kiezen als er op diezelfde dag in jouw gemeente al een andere fuif staat gepland. Hou ook rekening met omliggende gemeenten want fuifbeesten gaan uiteraard ook wel enkele kilometers verderop kijken voor een goed feestje. Je kan hiervoor even checken bij lokale DJ's en gekende organisatoren of je kan uiteraard onze eigen fuifkalender even raadplegen.

Heb je zicht op een bepaalde periode of weekend denk dan ook even na over welke dat je juist wil kiezen. Vrijdag of zaterdag? of op een andere dag als er de volgende dag een feestdag is? Is er die volgende dag geen concurrerende fuif? Check dus niet alleen de dag zelf, maar ook de dag ervoor of erna.

DJ of discobar kiezen voor jouw fuif

Wanneer de fuifdatum is gekozen dan is het tijd om op zoek te gaan naar een discobar. Je hebt hierin de keuze tussen een dj die je zelf kent (vriend? collega?) maar je kan ook kiezen voor een 'professionele' dj. Uiteraard zou die laatste net iets beter moeten zijn in het scheppen van de juist sfeer zodat het een knallerfuif wordt, de prijs zal ook hoger zijn.

Het is in beide gevallen aangewezen om zeker goede afspraken te maken. Wanneer moet de dj spelen? Wat wordt verwacht qua muziekkeuze? Wat is de kostprijs? Zeker voor de zaken die eventueel mis kunnen lopen. Wie is waar voor verantwoordelijk?

Geluidsinstallatie huren voor jouw fuif

Let wel op: probeer misschien de licht- en geluidsinstallatie rechtstreeks te huren bij de verhuurder. Indien je de DJ dit laat regelen bestaat de kans dat hij zijn procent erbij rekent.

Verder naar fuif organiseren in een tent
Terug naar tips om een fuif te organiserenNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten