Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

Fuif organiseren in een tent

Locatie voor de feesttent

Enkele punten waarmee je rekening houdt bij het zoeken van een goede locatie voor jouw fuif:

  • de locatie moet goed bereikbaar zijn, ook voldoende toegangswegen of een brede toegangsweg hebben
  • niet te laag gelegen is bij eventuele hevige regen (modder!), in geval van fuiftent
  • dat er genoeg ruimte voorzien is voor het parkeren van auto''s
  • hou ook rekening met het aantal buurtbewoners en of dat er dieren in de nabije omgeving zijn
  • Dieren in nabij gelegen stallen kunnen onrustig worden van het lawaai en zich kwetsen of sterven van de stress (in geval van feesttent)

Uiteraard moet je de locatie geval per geval bekijken. Bovenstaande regels zijn het ideale scenario en vaak zal het beetje zoeken zijn naar een compromis. Schenk er toch voldoende aandacht aan want de keuze van de locatie kan je fuif maken of kraken

Fuif aanvragen

Bij de meeste gemeenten moet eerst toestemming gevraagd worden om een fuif te organiseren in een feesttent. Indien dit niet verplicht is, zorg er zeker voor dat je de gemeente informeert dat je daar een fuif wilt organiseren. Het kan steeds handig zijn dat de politie op de hoogte is van de fuif zodat ze bij binnenkomende vragen van burgers (bijvoorbeeld lawaai) niet uit de lucht valt, zorgt meestal voor net iets soepelere samenwerking

Feesttent huren voor fuif

Het is zeker aanbevolen om bij verschillende verhuurfirma''s aan te kloppen om de beste verhuurprijs te bekomen. Zorg ervoor dat de afspraken hieromtrent duidelijk op papier staan. Een van de belangrijkste afspraken is of je aansprakelijk bent voor de schade aangebracht door stormweer. Is dit zo, nooit tekenen. Er is geen verzekering die dit dekt en dit risico moet door de tentbouwer zelf genomen worden.

Het is eveneens aanbevolen om telkens verharde vloer (plankenvloer) te leggen in de tent. Beeld je maar eens in dat tijdens een fuif het begint te regenen en het water loopt in de tent. Het zou wel eens best kunnen zijn dat de bezoekers hiervoor vroeger naar huis gaan. Uiteraard zal dit vaak een extra kost betekenen en is het ook extra werk

Brouwer vinden voor fuif

Uiteraard is het bij het zoeken naar een brouwer ook aangewezen om te informeren bij verschillende leveranciers van drank. Naast de kostprijs van de drank is er de huur van de frigo's of koelwagens en de toog. Is dat inbegrepen? Mogelijk betaal je ergens anders iets meer voor drank maar kan je gratis materiaal huren. Even rekenen en vergelijken is dus de boodschap. Uiteraard moet je er ook zeker van zijn dat je altijd drank kan terugbrengen (uiteraard geen biervaten die al zijn geopend).

De brouwer moet tijdens de fuif bereikbaar zijn om problemen op te lossen of bepaalde dranken bij te leveren. Zorg eveneens dat alle afspraken duidelijk op papier staan.

Toiletten huren voor een fuif

Het is aangeraden om minstens 8 toiletten te voorzien per 1000 bezoekers. Je plaatst een container (5 wc''s + 3 urinoirs), let wel op dat je hiervoor stromend water moet voorzien. Of je kan werken met losse chemische toiletten en losse urinoirs. Chemische toiletten hebben alle voordelen. Zorg voor gratis wc-dames die de boel constant proper houden, dit geeft meer uitstraling aan de fuif. Uiteraard moet je deze wc-dame wel betalen maar het zorgt er ook voor dat iemand een oogje in het zeil houdt.

Podium voor jouw fuif

Het is zeker aan te raden om de discobar op een podium te plaatsen. Zorg ervoor dat dit stevig en groot genoeg is. Deze kan je meestal huren bij de discobar. Informeer ook eens bij de gemeente of zij dit hebben. Wat ook tof is, is dat je een of meerdere danspodia plaatst. Dit zal zeker de sfeer verbeteren op je fuif. Zorg er ook voor dat deze stevig gebouwd zijn.

Wie kent iets van elektriciteit?

Zorg er voor dat iemand van de organisatie iets kent van elektriciteit. Indien je een fuif geeft in een tent dan is aangeraden om met twee verschillende stroomaggregaten te werken. Anders bestaat de kans dat bijvoorbeeld een verlies aan de tapkasten voor een algemene stroompanne zorgt. Bij twee stroomaggregaten is het duidelijk of de fout bij de discobar ligt of bij de fuifinstallatie (tappen, bijverlichting, hotdogkraam). Een regelmatige stroompanne tijdens uw fuif breekt de sfeer.

Verder naar fuif organiseren in een zaal
Terug naar de voorbereiding voor de organisatie van een fuifNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten