Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

Fuif organiseren in een zaal

Zaal kiezen

Als je beslist om in een zaal een fuif te organiseren, zoek dan vooral een geschikte zaal. Informeer zeker ook bij verschillende zalen bij jou in de buurt. Vraag aandachtig naar de drankprijzen. Sommige zalen durven € 125,- en meer voor een vat bier vragen. Soms ben je verplicht om hun security te nemen.

Sommige zalen vragen ook verplicht iemand te nemen (gerant) die de hele avond komt meewerken als tapper, dit zorgt ook voor een onnodige extra kost. Zorg er zeker voor dat er een duidelijk huurcontract opgemaakt wordt.

Fuif aanvragen

Informeer bij de gemeente of je een aanvraag dient in te dienen. Bij tal van gemeenten heb je deze nodig om een fuif te organiseren. Soms moet je enkel de gemeente op de hoogte brengen dat je een fuif organiseert.

Vast brouwer van de zaal?

Bij de meeste zalen ben je verplicht de vaste brouwer te nemen. Soms mag je van de uitbater zelf voor de drank zorgen voor de bodega. Ga hiervoor zeker op verschillende plaatsen informeren naar de prijzen.

voor verdere informatie over het kiezen van een brouwer check ook even de informatie op Fuif organiseren in een tent

Tapvergunning

Er is een onderscheid tussen twee tapvergunningen. Er is een vergunning voor gegiste dranken, tot 22° en een vergunning voor geestrijke dranken vanaf 22°

Normaal heeft de uitbater van de zaal een permanente tapvergunning voor gegiste dranken. Informeer duidelijk of hij deze heeft en dan moet je hiervoor zelf niet zorgen. Indien je een bodega organiseert, ben je wel verplicht een vergunning van geestrijke dranken te hebben. Meestal hebben uitbaters deze niet. Hiervoor moet je zelf zorgen.

Deze kan je bekomen in de dichts bijzijnde dienst van Douane en Accijnzen. Zorg er wel voor dat je steeds het formulier 240L (goed gedrag en zeden) bij je hebt. Dit kan je bekomen op het politiecommissariaat van je woonplaats. We raden het niet aan om geestrijke dranken van boven de 22° te serveren, daar het risico op problemen en agressie enkel maar toeneemt. populaire dranken zoals vruchtenjenevers, Pasoa, Pisang.... zijn allemaal onder deze grens.

Podia in de fuifzaal

In zalen die groot genoeg zijn is het aan te raden om danspodia te plaatsen. Het zal zeker en vast de sfeer in ten goede komen.

Denk ook aan de elektriciteit

Meestal is er in een feestzaal genoeg voorzien. Maar indien je muziek- of lichtinstallatie te groot wordt is het beter om een stroomaggregaat te plaatsen. Dit om zeker te zijn dat de elektriciteit niet uitvalt. Want op een fuif waar de elektriciteit regelmatig uitvalt, is de sfeer weg! Ben je niet 100% zeker van de elektriciteitsvoorziening ga dan ten rade bij de zaaleigenaar of bij de leverancier van de fuifinstallatie. Iemand met een basis opleiding elektriciteit kan ook reeds helpen bij het nakijken ervan.

Verder naar algemene tips voor alle fuiven
Terug naar fuif organiseren in een tentNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten