Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

Tips voor tijdens de fuif

Taakverdeling: Om een fuif vlot te verlaten lopen is het aan te raden van een duidelijke taakverdeling te maken. Zorg dat je regelmatig van taak verwisselt, zodat je niet gans de avond hetzelfde moet doen.

Consumptiebonnen: Laat deze drukken door een drukker, om te vermijden dat deze nagemaakt worden. Neem niet elk jaar dezelfde consumptiebonnen, anders zet je de deur open voor namaak.

Vestiaire: Een vestiaire op een fuif staat goed want de bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over jassen en dit zorgt voor minder kans op wrevel. Het is ook een extra bron van inkomsten. Nadeel is wel dat je dan bij schade of verlies uiteraard zal te maken hebben met extra kosten. Zorg dus voor een goed afgescheiden vestiaire met duidelijke permanentie.

Veiligheid: zorg zeker en vast voor security. Deze kosten wel wat geld, maar verhogen zeker en vast de veiligheid van uw fuif. Maak met deze mensen duidelijke afspraken. Schenk het drinken steeds in plastic bekers. Laat geen flesjes de zaal/tent uit gaan. Zorg dat de nooduitgangen steeds vrij zijn. Maak een afspraak met de medewerkers dat ze geen alcoholische dranken nuttigen.

Alcohol: Het drinken en schenken van alcoholische dranken zijn gereglementeerd in de wet ter beteugeling van de openbare dronkenschap. Die is ook van toepassing op fuiven. Het is strafbaar alcoholische dranken op te dienen aan minderjarigen beneden de 16 jaar en sterke dranken (d.w.z. dranken met een alcoholgehalte van meer dan 22 vol.% bij een temperatuur van 20°C) aan minderjarigen (- 18 jaar). Je mag evenmin alcohol geven aan personen die in kennelijke staat van dronkenschap verkeren. Zorg daarom dat er ook alcoholvrij bier ter beschikking staat.

Drugs: Drugs lijken voor veel mensen bij het uitgaansleven te horen. Je kan er dus van op aan dat ook op jouw fuif mensen zullen zijn die drugs bij zich hebben of consumeren. Als organisator kan je daar op zich weinig aan doen. Het enige wat je kan doen is eventueel voorlichtingsaffiches hangen, maar waarschijnlijk zal dit op een dergelijke plaats niet echt opvallen of zal de boodschap door weinigen worden opgenomen

Minderjarigheid: De wet verbiedt dat een min 16-jarige wordt toegelaten in een gelegenheid waar gedanst wordt. Dit is echter wel toegestaan indien de danspartij niet uit handelsgeest wordt opgezet (interpretatie van de rechtbank), zoals een fuif van een vzw of van een jeugdvereniging.

Terug naar algemene tips voor alle fuivenNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten