Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

TLP: 30 Years in the Business

TLP: 30 Years in the Business

donderdag 10 november 2016

de Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent


23:00 (einde rond 6:00)
fuif

€ 12
€ 15
www.30yearstlp.be


Omschrijving

Rapper/ freestyle MC, dj, hip hop spokesman, muziekschrijver, producer en radio host zijn de vele titels die TLP gedurende zijn carrière op zijn naam mocht schrijven. Met nu 3 decennia ervaring op zak, is en blijft TLP een muzikale kracht zonder weerga. Hij brengt de Boilerroom op Pukkelpop even makkelijk naar een koookpunt als dat hij de radiogolven onveilig maakt met zijn wekelijkse shows op Studio Brussel. Hij is een niet-te-stoppen muzikaal fenomeen met een reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Dat een mijlpaal als 30 jaar in de business zitten, moet gevierd worden is een feit. Dat het een feest van epische proporties zal worden een must want anders zou het geen echte TLP party zijn. De festiviteiten worden niet beperkt tot een party want er verschijnt ook een dubbele compilatie die een reflectie is van zijn lange reis doorheen alle verschillende vormen van ‘urban’ music om dit wapenfeit in de verf mee te zetten.

Als je echt wil weten waar TLP voor staat dan moet je de dansvloer op en dat is nu precies wat we op donderdag 10 november gaan doen in de Vooruit. TLP heeft een hele resem artiesten rond zich verzameld die op één of andere manier deel hebben uitgemaakt van zijn muzikaal parcours, zij het als invloeden, groepsleden, vrienden of dj’s met wie hij zijn visies en de decks heeft gedeeld. Hij is mega opgewonden over het feit dat één van zijn grootste helden, Grandmaster Melle Mel aanwezig zal zijn op deze speciale gelegenheid. De man naar wie zijn zoon is genoemd, is de pionier van rap en de allereerste artiest die zichzelf een MC noemde. Het is dan ook niet moeilijk om te zien waar de bewondering vandaan komt. TLP startte zijn carrière immers zelf als MC met Kick the Bass in 1987. Kort daarna gevolgd door Rhyme Cut Core, samen met DJ Grazzhoppa, een naam die uiteraard ook niet kon ontbreken op deze line-up. Daarmee lopen we een beetje vooruit op onszelf want er is nog een tweede, grote, internationale artiest die een grote invloed had op T’s carrière en dat is Tony Touch. Tony begon zelf als B-boy maar werd al snel beroemd door zijn legendarische mix-tapes en verkocht later meer dan een miljoen exemplaren van zijn albums. Je vindt er samenwerkingen op met alle grootsten der aarde als Cypress Hill, Wu Tang Clan, Snoop Dogg, Eminem, … Tony vertegenwoordigt ook de tropische toets in TLP’s muzikale smaak.

En dan zijn er natuurlijk al die dj’s die hem voor korte of langere periodes hebben vergezeld op zijn pad. Van DJ HMD, de king van de mix-tapes, bij wie TLP regelmatig te gast was op diens radio-show op Radio Contact tot Murdock die zijn partner was op zijn allereerste show op Studio Brussel. De meeste van ons herinneren zich ook nog zijn dagen als TLP & Dors, het sound-system dat heel wat festivals van Dour tot Reggae Geel en parties als City Queens en meer in lichterlaaie zette. Wie er uiteraard ook bij zijn: zijn familie, zijn brothers, zijn partners in crime, diegene waarmee hij het Gentse nachtleven al al die jaren onveilig maakt: Black Frank, Jah Zulu en Davidov. Zij zijn de heersers van heel wat dansvloeren, te beginnen met de befaamde Culture Club waar zij T vergezelden op veel van zijn ‘all night long’ marathons. En dan zijn er nog zijn andere maten als Sense, Rakesh en Junior Goodfellaz met wie TLP regelmatig de bassen deelt in die andere Gentse institutie waar hij meer dan kind aan huis is nl. Charlatan. Uiteraard zijn er nog veel anderen die zijn pad hebben gekruist en nog veel meer venues en parties die met zijn talenten furore hebben gemaakt. Ze allemaal noemen is zo goed als onmogelijk maar jullie begrijpen wel wat we bedoelen ...

Hadden wij gezegd, een party van epische proporties? Yes, we did! Alsof deze lange lijst van dj-performances niet genoeg is, mag je je ook nog verwachten aan een heleboel guest-performances van grote namen met wie TLP grote verwantschap voelt. Zoals de mannen van ‘Ertebrekers’ met Flip Kowlier aan het stuur. Flip, de man die TLP zijn beruchte bijnaam ‘Pornoking van Gent’ gaf nadat TLP wat vocals verzorgde voor nummers van ‘t Hof van Commerce’. Of Coely, ‘Queen van het Belgische festival seizoen’ gekroond door Studio Brussel. Daarnaast ook nog hip hop band ‘Halve Neuro’ met hip hop legende en ondertussen superster Slongs Dievanongs en party dj-icoon Nonkel Guy – nog zo’n beest achter de decks – alsook Dennis Worl.

So if you want to get down and feel the heat … zak af naar deze party en volg de buitensporigheid on stage vanop de dansvloer. Want dat het buitensporig zal worden, is ook een feit … TLP’s tweede naam is immers niet zomaar Troubleman … en dit is niet gewoon zomaar nog eens een verjaardagsfeestje ...

Bekijk ook onze PartyOn-diensten: Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? & Drukwerk voor jouw fuifNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten