Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

The Sound of Belgium: Club Tour: Part 2

The Sound of Belgium: Club Tour: Part 2

zaterdag 12 maart 2016

Forty Five
Bootstraat 9, 3500 Hasselt


22:00 (einde rond 6:00)
fuif

€ 10
www.tsob.be


Omschrijving

Aan het eind van de jaren ’80 werd België overspoeld door de New Beat, een razend populaire en bijna surrealistische, nieuwe vorm van dansmuziek. Het onverwachte en vrij korte succes drukte een onuitwisbare stempel op een nieuwe generatie muzikanten en producers in binnen- en buitenland. Het verhaal werd nooit verteld tot ‘The Sound of Belgium’ verscheen.
Een documentaire van Jozef Devillé die op zoek ging naar de spirit van een natie en de geschiedenis van België’s elektronische muziek en de mensen die erop dansten, schetst of hoe een klein land in het hart van Europa een uniek geluid ontwikkelde en zich zo op de wereldkaart plaatste. De film kende een ongehoord succes en werd al in vele zalen vertoond en verschillende malen op de nationale zenders uitgezonden.
De beste manier om dit verhaal te blijven vertellen en te herbeleven is uiteraard op de dansvloer. Volg ‘The Sound of Belgium’ daarom nu op hun exclusieve en nooit geziene club tournée op 4 verschillende data en in 4 verschillende clubs.

De tour kon zich geen betere start wensen met een eerste, compleet uitverkochte editie in één van de bekendste tempels van weleer nl. de Balmoral in Gentbrugge. De fans dansten de nacht weg op de sets van oudgedienden als Henk van de Papeliere, Fred Nasen, Philippe Traikos en TSOB resident Quincy.

Het feest gaat op verder op zaterdag 12 maart in de Forty Five in Hasselt aangezien de originele clubs aldaar niet langer actief zijn. Met een dj. als Goldfox aan het roer blijft de voormalige spirit van de dansmuziek echter ook in de Forty Five tot op vandaag voelbaar. En de streek kent ook enkele hangmakers van die originele Belgische sound als Stanny Franssen aka G-Force en Franky Jones. Ze krijgen het gezelschap van Hardfloor uit Duitsland die België op de voet volgden en hun mosterd deels ook bij ons haalden.

Bekijk ook onze PartyOn-diensten: Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? & Drukwerk voor jouw fuifNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten