Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? Fun en inkomsten verzekerd!

Drukwerk voor jouw fuif

Sabam e-licensing

Silo invites Token

Silo invites Token

zaterdag 20 september 2014

Plan K / La Raffinerie
Manchesterstraat 21, 1080 St-Jans-Molenbeek


23:00 (einde rond 7:00)
techno fuif

€ 12
www.silo.be


Omschrijving

Een nieuw hoofdstuk breekt aan in de fantastische geschiedenis van Silo. Club Silo opende in december 2006 de deuren. Van bij de start was één ding duidelijk. Kwaliteit en vernieuwing waren de basis waarden van de club. In april 2011 viel het doek over deze legendarische venue door de herbestemming van de Leuvense Vaart. Silo bleef echter over het hele land als in Brussel, Gent, Hasselt en het landelijke Glabbeek, events neerzetten met heel wat ronkende namen als Sven Väth, Jeff Mills, Dixon, Ben Klock en vele anderen.
En nu keren ze terug naar de basis en richten ze hun aandacht terug op de ‘nieuwere’ artiesten en genres. Ze hebben daarvoor opnieuw een legendarische venue gevonden. De Raffinerie was vanaf eind de jaren '70 de ‘place to be’ voor vele underground concerten (als Joy Division, Cabaret Voltaire, Echo & The Bunnymen, …), theater, film en tentoonstellingen. Sinds de jaren '90 is het de thuishaven van de dansgroep Charleroi Danses, een centrum voor choreografie van de Franse Gemeenschap. SILO zal dit nu aanvullen met elektronische avonden op deze mythische lokatie. Hiermee grijpen ze terug naar hun club-verleden met intieme avonden waar de underground van de elektronische scène gepresenteerd zal worden.
Voor de kick-off hebben ze het vooraanstaande Token label van Kr!z uitgenodigd. Een techno-label uit eigen land met grote aanhang in de hele wereld. Een label met een neus voor groot talent en dat zal hier op 20 september nog maar eens duidelijk worden.
Eén van de grote sterren op Kriz’ Token Records is Ø [Phase]. Zijn debuut album, ‘Frames of Reference’, verbaasde de wereld en kreeg overal lovende kritiek. Daarnaast waren ook zijn vorige produkties op Token al hits, vooral de ‘Morodem EP’ die later heruitgebracht werd met remixen van Ben Sims en ‘Binary Opposition’. Phases debuut ‘Module Overload’ werd uitgebracht op London’s Lost/Cosmic Records in 2000 en werd opgevolgd door een reeks producties op London's Surface/Inceptive Records en Ben Sims Ingoma imprint. Hij vestigde zich stevig bij Token in 2007 en is sindsdien een graag geziene gast in Berlijn’s techno mecca, Berghain waar hij regelmatig draait naast collega’s en supporters Marcel Dettmann, Len Faki en Ben Klock. Zijn werk krijgt trouwens de volle support van de gehele techno wereld en vind je in CD mixes van Dave Clarke, François Kevorkian en Fumiya Tanaka of remixen voor Robert Hood, Mark Broom en Peter Van Hoesen.
Rødhåd ontwikkelde zijn Dystopian label tot een wereldwijd fenomeen, vanuit zijn thuisbasis Berlijn in nog geen twee jaar. Naast welgesmaakte Ep’s van hemzelf als ‘1984’ en ‘Blindness’ in 2012 en het meest recente ‘Red Rising’, vind je er releases van die andere, grote revelatie van het moment: Recondite. Als dj. weet hij altijd een perfecte balans te vinden die de dansvloer alsmaar hoger en hoger voert. Zijn stijl is diep, krachtig en melancholisch en bestaat uit tijdloze techno. Zijn buitengewoon talent ontsnapte evenmin aan het oor van Token dat hem vorig jaar wist te strikken met de ‘Spomeniks’ EP.
En geen label-night zonder de label boss uiteraard. Kr!z is niet alleen al 6 jaar resident van de befaamde Kozzmozz parties in Gent, zijn dj-schedule voert hem doorheen het hele land ( Fuse, I Love Techno, Tomorrowland, ... ) en tot ver over de grenzen zoals Shangaï en Tokyo en zelfs de legendarische Berghain en Tresor clubs in Berlijn. In 7 jaar tijd wist hij Token uit te bouwen tot één van de meest gerespecteerde techno-labels van het moment. Hij deed dat met meer dan 40 releases van zowel gevestigde namen als Inigo Kennedy, Oscar Mulero en Mark Broom als heel wat aanstormend talent als Go Himaya, Ctrls, Eschaton, Spherical Coordinates en vele anderen.
De line-up wordt vervolledigd door Marie-Julie die onder meer op de Trap parties in Gent haar voorliefde voor het betere techno werk de wereld instuurt.

Een echte club-avond zoals in de tijd van Silo in een al even legendarische venue in Brussel. En het zal er niet de laatste zijn. Beperkte capaciteit en geen voorverkoop dus wees op tijd!

Bekijk ook onze PartyOn-diensten: Een Gratis SMS-wall voor jouw fuif? & Drukwerk voor jouw fuifNieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief met fuifkalender!
Win vrijkaarten